Juf Monique: “Zodra het over voetbal ging, zag je Hakim Ziyechs ogen glimmen”

Nederlands-Marokkaanse spelers Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui spelen vanavond met Marokko, de grote verrassing op het WK, de halve finale tegen titelfavoriet Frankrijk. Als kleine voetballertjes hadden juf Monique en juf Esther de jongens in hun basisschoolklas. Zat het talent er al op jonge leeftijd in?

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui staan vanavond in de halve finale van het WK-voetbal tegen favoriet Frankrijk. Beide basisschooljuffen van de voetbalsterren zijn vervuld van trots. “Dat je ze nu op tv op een WK in de halve finale ziet. Te gek. Gewoon zo onwijs mooi om te zien.”

Glimmende oogjes

Waar de mannen nu grote sterren zijn, waren het vroeger ‘ielige mannetjes’. Toch zat het sporten er altijd al in, vertelt Juf Monique. “Hakim was altijd de sporter. Daar werd die blij van. Zodra er over voetbal gepraat werd, zag je die oogjes glimmen. En juist die oogjes zie je heel soms in een interview. Dan denk ik ja, die had ik in de klas.”

Ook bij Mazraoui zat het topsporten er al vroeg in. “Hij deed alles eigenlijk aan zijn top. Hij wilde alles eruit halen, niet alleen met voetballen, maar ook met leren. Hij was een hele sociale jongen, dus dat was heerlijk om mee te maken en dan is het heerlijk om te zien dat hij nu zijn droom kan leven”, aldus juf Esther.

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen