“Als je ijsmeester bent, raak je hierdoor onmiddellijk in de war”

De temperaturen dalen en dus worden de dikke truien, handschoenen en de sjaals weer uit de kast getrokken. Maar kunnen ook de schaatsen weer uit het vet gehaald worden? Hoofd Sectie Natuurijs van de KNSB Rieks Poelman staat te popelen en vertelt in Op1 samen met weervrouw Marjon de Hond of we snel een rondje kunnen maken over het ijs.

De temperaturen dalen en dus haalt Nederland de schaatsen weer uit het vet. Ook bij ijsmeester Rieks Poelman gaat het hart sneller kloppen als de temperaturen dalen. “Als je ijsmeester bent, raak je hierdoor onmiddellijk in de war. Onze weermannen en vrouwen roepen dat het heel erg koud gaat worden, dus dan slaat de koorts wel toe ja.”

Na zondag weer over

Eén van die weervrouwen, Marjon de Hond, wil de verwachtingen toch wat temperen. “Aan de grond vriest het nu op sommige plekken 10 graden, maar dit was echt de koudste nacht van de week. De rest van de week hebben we in de nacht nog wel lichte tot matige vorst, maar dan komt de temperatuur overdag weer tot boven het vriespunt. Ik heb even naar de lange termijn gekeken en het lijkt erop dat het na zondag weer is afgelopen.”

Kijk hier het hele gesprek terug.

 

Vergelijkbare artikelen