‘’In het huis van Donny M. is geen dna van Gino gevonden”

De 9-jarige Gino is om het leven gekomen door verwurging. Dat werd vanochtend bekend op een tussentijdse zitting. Toch blijft er ook nog veel onduidelijk rondom de dood van de Limburgse jongen. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman praat ons bij.

Maandag stond Donny M. voor de tweede keer voor het hekje. Hij wordt verdacht van het misbruiken en doden van de 9jarige Gino in juni dit jaar. Een zaak die destijds veel impact had. Wat zijn we gisteren wijzer geworden? “Er werd een bijna terloopse opmerking gemaakt door de officier van justitie. Die vertelde dat er geen DNA van Gino in het huis van Donny M. gevonden is”, vertelt Saskia Belleman. 

Spreekt Donny M. de waarheid?

Volgens Belleman is dat behoorlijk opmerkelijk omdat Donny M. altijd verklaard heeft Gino vermoord te hebben in zijn woning. “Als het jongetje daar geweest is en er inderdaad met hem gebeurd is wat er allemaal beschreven is, dan moet daar DNA te vinden zijn. Maar dat is dus niet gevonden.” Dat roept de vraag op of Donny M. wel de waarheid heeft verteld in zijn verklaring, vertelt Belleman. “Hij lijkt me niet het type dat zo goed kan schoonmaken dat je geen spoor terug vindt. Dan is het de vraag of het zich daar wel heeft afgespeeld.”

Dat is dan ook gelijk de belangrijkste vraag voor de komende tijd: heeft de moord op Gino daar wel plaatsgevonden? “Het onderzoek loopt nog steeds, dus ze zoeken ook nog naar DNA in zijn auto en op andere plekken, maar hij heeft zelf altijd verklaard dat het in zijn huis gebeurd is. Daar zouden dan toch sporen van moeten worden gevonden”, besluit Belleman.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen