Jan Slagter: “ik zou wel doorgaan met Matthijs”

Gisteren verscheen op de site van de Volkskrant een artikel over de manier waarop Matthijs van Nieuwkerk omging met zijn team van De Wereld Draait Door. Meerdere oud-werknemers doen hun verhaal en schetsen het beeld van een schrikbewind en een tirannieke leider. We bespreken het met tv-regisseur Bert van der Veer en directeur van omroep MAX Jan Slagter.

“Ik ben meer geschrokken dan ik dacht dat ik zou schrikken”, begint tv-regisseur Bert van der Veer. “Dat geldt niet alleen voor de wijze waarop Matthijs af en toe magistraal uit de bocht vloog, dat is op zich al erg. Maar waar ik het meest van schrok, is dat er in de 15 jaar DWDD regelmatig signalen zijn afgegeven, er was een structureel passieve houding en dat vind ik heel erg. Er werd gewoon weggekeken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kan Matthijs door?

Wat moet er dan nu gebeuren? Aan tafel verschillen de meningen. “Willen ze verder met Matthijs? Dat is de vraag. Ik zou met Matthijs praten en ik zou wel doorgaan met Matthijs”, zegt Jan Slagter. Talkshowregisseur Bert van der Veer is het niet met de MAX-directeur eens. Volgens hem zou het beter zijn om te stoppen. “Het is wel heel cynisch naar al die mensen toe om te zeggen dat hij gewoon door mag.” Toch is dat wat Jan Slagter zou doen. Al zou hij wel met de presentator in gesprek gaan. “Ik zeg niet dat je door mag, maar ik vind wel dat je hem de kans moet geven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen