Ruan Crew en Brad Hansen over de rol van The Queen als het hoofd van de Church of England

Queen Elizabeth was niet alleen staatshoofd, maar ook het hoofd van de Church of England. Met andere woorden: na Christus de hoogstgeplaatste mens binnen de Anglicaanse Kerk. De diepgelovige Elizabeth was voor veel Anglicanen een voorbeeld en een moreel baken. Priester Ruan Crew en kerklid Brad Hansen vertellen hoe belangrijk The Queen was voor de kerk en hoe erg ze gemist zal worden.

“De kerk en de staat zijn in Engeland niet uit elkaar te halen”, begint Ruan Crew. Volgens de priester gaat de connectie tussen The Queen en de kerk heel ver. “Het gaat honderden jaren terug. Het hoofd van de kerk is Jezus Christus, maar ze is wel supreme governor. Dat houdt in dat ze verdediger van het geloof is. Een historische titel.”

Verbindend figuur

Volgens Crew heeft ze die titel met verve gedragen. “Het is in feite meer symbolisch, maar ik bedenk me soms dat er 350 miljoen Christenen zijn die hun geloof niet in vrijheid mogen beleven en wij in Engeland wel. Dat nemen we als vanzelfsprekend, maar misschien is dat helemaal niet zo.” Het was voor Crew dan ook een grote schok dat Elizabeth overleed. “Het was toch wel een emotionele klap. Ze was een verbindend figuur die heel veel liefde en troost uitstraalde.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug 

Vergelijkbare artikelen