”We zijn een heel nieuw fenomeen, de poldermocro”

In Nederland zijn ze een Marokkaan, terwijl ze in Marokko als kaaskop worden gezien. Daarom neemt presentator Sahil onder anderen Yasmine, Aziz en Tarik in het nieuwe programma ‘Poldermocro’s’ mee naar het geboorteland van hun ouders, op zoek naar hun identiteit. 

Tarik krijgt vaak de vraag of hij zich nou Marokkaans of Nederlands voelt. ”Meestal krijg ik die vraag van een Nederlander, niet van een Marokkaan. Ik ben allebei. Ik kan daar geen onderscheid in geven. Ik ben zowel Marokkaan als Nederlander. Je kunt het zien als een identiteitscrisis of als een blessing. Ik zie het als een blessing.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Poldermocro

Voor presentator Sahil Amar Aïssa voelde het wel als een identiteitscrisis. ”Je moet heel erg leren die definitie voor jezelf te grijpen. Wij als Marokkanen in Nederland zitten altijd in het politiek debat. Er worden altijd vragen aan je gesteld of je je nou meer Marokkaans of Nederlands voelt. Eigenlijk is die ‘of’ onzin. Je kunt je identiteit niet heel binair benaderen. Drie vraag is achterhaald. We zijn niet helemaal Marokkaans en ook niet helemaal Nederlands. We zijn een heel nieuw fenomeen, de poldermocro. We zijn het allebei.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sahil Amar Aïssa, Yasmine, Aziz en Tarik terug. 

Vergelijkbare artikelen