Tim Knol gooide het roer om en ging een stuk gezonder leven

Tim Knol kwam deze maand met alweer zijn vijfde soloalbum. Op ‘Lightyears Better’ zingt de singer-songwriter over een periode waarin hij het roer helemaal omgooide na een heftige wake-up call van zijn dokter. Zijn vriend Nico Dijkshoorn schreef er een bijbehorend boek ‘Lichtjaren beter’ bij, waarvoor Nico en Tim tot diep in de nacht met elkaar in gesprek gingen. 

Het roer om

Zanger Tim Knol gooide het roer om en ging een stuk gezonder leven. ”Ik speelde vier of vijf dagen per week. Zodra ik klaar was met optreden ging ik direct terug naar huis en ging ik het café in tot vijf uur ’s ochtends. De volgende dag werd ik wakker en moest ik vroeg weer naar een theater toe. Dan lag ik bij te slapen op een luchtbedje in de kleedkamer. Dat is wel zo’n beetje het treurigste moment in mijn carrière geweest, om je dan weer op te laden voor de avondshow. Als ik daar nu op terugkijk dan denk ik echt, waar was ik mee bezig? Dat was niet zo slim.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Keerpunt

Nico Dijkshoorn schreef het boek ‘Lichtjaren beter’ over Tim Knol. Daarin gaat het ook over Giel Beelen, waarmee Tim een keer ruzie kreeg. ”Tim trad op bij Giel Beelen met een heel mooi liedje van Neil Young. Opeens liet Giel Beelen daar een stripper doorheen lopen. Dat was een leuk bedoelde shock-act. Ik wist niet dat dat voor Tim een soort keerpunt was. Mensen zagen toen, wat ik toen wel al wist, dat hij ongelofelijk serieus met muziek bezig is. Hij kwam daar op voor zijn muziek. Ze deden allemaal de gitaar af, en weg.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Tim Knol zong zijn nieuwe nummer ‘Lightyears Better’ live bij Op1:

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Tim Knol en Nico Dijkshoorn terug.

Vergelijkbare artikelen