Huub Stapel en Martin Hendriksma over “Langs de Kust”

Wist je dat de helft van Nederland aan de zee grenst? Wie wonen er langs die eeuwige vloedlijn en wat voor rol speelt de zee in hun leven? Dit onderzocht Huub Stapel samen met schrijver Martin Hendriksma voor hun nieuwe serie “Langs de Kust”. Wat heeft het duo, dat van het Zwin in Zeeland tot aan de Eemsmonding in Groningen reisde, ontdekt?

Bevolkingslagen samen

 “Ik heb eerst een boek geschreven over de Rijn en ik zocht een nieuw waterig onderwerp”, vertelt schrijver Martin Hendriksma over zijn interesse voor Nederlandse vloedlijn. “Iemand zei tegen mij: ‘aan de kust komen mensen uit alle bevolkingslagen samen.’ Dat vond ik een heel intrigerende gedachte in ons tot op het bot verdeelde land. Ik dacht ‘klopt dat dan?’ Dat ben ik eigenlijk gaan onderzoeken gedurende vijfhonderd jaar hoe onze band met de kust is veranderd. Van de oude watervijand naar de eerste badtoerisme en hoe we nu met onze kust omgaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Huub Stapel en Martin Hendriksma terug.

Vergelijkbare artikelen