Wie wordt de slimste mens van Nederland?

Wie wordt de opvolger van Jacob Derwig als slimste mens van Nederland? Gister was de halve finale van de populaire kennisquiz en direct na afloop waren de drie finalisten, Erik van Muiswinkel, Jasper van Kuijk en Anniko van Santen, te gast bij Op1. Hoe gaan zij proberen de titel ‘slimste mens’ te veroveren?

Erik van Muiswinkel is vaker gevraagd om mee te doen aan de populaire kennisquiz. “Ik zag generatiegenoten, waarvan ik weet hoe veel zij weten, na één of twee keer eruitlazeren omdat ze vragen ‘wat weet je van de Meilandjes of van hagelslag'”, vertelt de acteur over waarom hij de eerste keren een deelname aan het programma weigerde. “En ik ben heel competitief. Ik zou er enorm de pest aan hebben om er na één of twee keer uit te gaan.”

Pushen

In het twintigste seizoen besloot het oud-panellid van Ook dat nog! toch mee te doen. “De redactrice schreef een hele goede mail. Mijn kinderen zaten al langer te pushen. Zij wilden het liefst dat ik met Wie is de mol? mee deed, maar daar heb ik standgehouden. Ik ben ook wel een quizmannetje. Ik heb er zelf ook een gepresenteerd. Het is fenomenaal spel, waar ik al tien jaar vaak samen met mijn moeder naar keek.” De argumenten om niet mee te doen, waren voor Erik op. “Ik denk onzin, gewoon doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met de drie finalisten van De slimste mens terug.

Vergelijkbare artikelen