Youp van ’t Hek, Barbara de Wolf en Daantje Waterreus over de actie ‘Hoe veilig woon jij eigenlijk’

Seb Waterreus overleed vorig jaar toen hij door het raam van zijn studentenwoning viel. Het raam was niet stevig genoeg. Met de actie ‘Hoe veilig woon jij eigenlijk?’ hopen moeder Barbara de Wolf en zus Daantje Waterreus de veiligheid in huizen te verbeteren, want er moet volgens hen nog veel gebeuren. Ze schuiven aan samen met cabaretier Youp van ’t Hek, die de actie onder de aandacht wil brengen.

Seb Waterreus overleefde een val door het raam van zijn studentenhuis niet. Zijn moeder, zus en vrienden doen er met de actie ‘Hoe veilig woon jij eigenlijk’ nu alles aan om dit soort gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen. Moeder van Seb, Barbara: “Achteraf kunnen we onszelf ook wel voor de kop slaan. Hoezo hebben we er niet over nagedacht. Enkelglas is niks.”

Regelgeving onduidelijk

Barbara vertelt dat Seb en zijn vrienden het huis voor een groot bedrag huurden en dat het net opgeknapt was. “Je verwacht in ieder geval veiligheid. We hebben er gewoon niet bij stil gestaan. Nu letten we er natuurlijk overal op en dan zie je wat voor willekeur het is. Het ene huis heeft wel doorvalbeveiliging en het andere niet. De regelgeving is ook heel onduidelijk.”

Valt de verhuurder iets kwalijk te nemen? Barbara: “We nemen het ze natuurlijk wel kwalijk. Als die ramen wel gewoon beveiligd waren en er had isolatieglas ingezeten, dan was Seb er misschien nog geweest. Natuurlijk had het huis dat moeten hebben.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

 

Vergelijkbare artikelen