Dries Roelvink, Nathalie van den Berg en Joshua Jongbloed de over groeiende populariteit van stadsvissen

Sportvissen wordt steeds populairder: sinds de coronatijd is het ledenaantal van hengelsportverenigingen enorm gestegen. Vooral bij jongeren is het vissen de laatste tijd in zwang geraakt en dan voornamelijk in de stad: streetfishing. De sport is zo in trek, dat er dit najaar zelfs voor het eerst een WK streetfishing wordt gehouden in Zwolle. Zanger Dries Roelvink en stadsvissers Nathalie van den Berg en Joshua Jongbloed voelen veel liefde voor de sport.

Dries Roelvink is groot fan van de vissport. Al van jongs af aan gooide de zanger regelmatig een hengeltje uit. Eerst in de gracht, maar later ging hij er ook op uit. “Ik ben ooit begonnen in de gracht. Dan zat ik daar als 5-jarige tussen twee oude mannen te vissen. Later is mijn neefje mijn vismaat geworden en gingen we om 4 uur ’s nachts weg om met een bootje in de rietkragen te gaan liggen.”

Rust

Roelvink liet de stad destijds achter zich omdat hij op zoek was naar de rust, die vissen volgens hem met zich meebrengt. “Het was voor mij een soort mediteren. We namen de hele week door en staarden naar een dobber. En als die gaat bewegen, dan wordt het spannend.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over vissen terug.

Vergelijkbare artikelen