Evgeniy Levchenko over overvallers die uit zijn op horloges: “Je ziet voetballers steeds rijker worden en steeds meer showen”

Overvallers hebben vorige maand geprobeerd Ajax-speler Dušan Tadić van zijn horloge te beroven. Het is zeker niet de eerste keer dat voetballers en andere bekende Nederlanders doelwit zijn van criminelen. Beveiligingsexpert Rishi Mehilal kent de gevaren en probeert BN’ers voor overvallen te behoeden. Hij schuift aan samen met voorzitter van de spelersvakbond Evgeniy Levchenko en oud-voetballer Glenn Helder.

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic werd thuis overvallen, waarschijnlijk vanwege zijn horloge. En hij is niet het enige slachtoffer. Evgeniy Levchenko: “Je ziet voetballers steeds rijker worden en steeds meer showen, vooral door social media. Dit zag je vooral in Italië en Spanje, maar in Nederland wordt het afgelopen tijd ook steeds erger wordt. De keiharde realiteit is dat je consequenties gaat zien.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Maar waarom gebeurt het zo vaak bij voetballers? “Voetballers showen veel en ze staan heel veel in de spotlight. Het mag wel, maar er zitten wel consequenties aan. Mensen worden letterlijk op straat aangehouden en social media is een belangrijk medium geworden om voetballers te volgen.”

Rolex

Glenn Helder herinnert zich ook dat hij van zijn eerste salaris een Rolex en een dure auto kocht. “In mijn ogen was het een teken dat je geslaagd was. Het was kuddegedrag. Maar in deze maatschappij is alles zichtbaar. Als je veel geld laat zien in deze maatschappij, dan loop je wel een risico.” Beveiligingsexpert Rishi Mehilal vraagt zich af waarom voetballers geen begeleiding krijgen. “Het zijn jonge jongens en die verdienen ineens heel veel geld. Is er dan niet iemand die ze kan vertellen hoe ze daarmee om moeten gaan?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Rishi Mehilal, Evgeniy Levchenko en Glenn Helder hier terug.

Vergelijkbare artikelen