Misdaadverslaggever John van den Heuvel onderzocht de wereld van illegaal wapenbezit

In Nederland hebben we gemiddeld te maken met twee schietincidenten per dag. Hoe makkelijk is het om aan wapens te komen? Dat onderzoekt misdaadverslaggever John van den Heuvel in zijn nieuwe Videoland-serie over de wereld van illegaal wapenbezit. 
Misdaadverslaggever John van den Heuvel onderzocht de wereld van illegaal wapenbezit. “Er is een lichte toename van het in beslag genomen wapens, maar dat wil niet direct zeggen dat de politie ze beter kan vinden. Je zou kunnen zeggen dat ze erover struikelen. Ik wilde weten wat hier achter zit en hoe je dit zou kunnen terugdringen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

“Je hoeft niet meer naar een kroeg op de Zeedijk, want de handel gaat gewoon via Telegram. Het is wel risicovol, maar het gebeurt wel en het aanbod is er. Daarnaast is de prijs heel erg gedaald en er worden veel wapens omgebouwd.”

Volgens Van den Heuvel worden vuurwapens vaak ook gepromoot door drillrappers. “Het gebruik van wapens wordt laten zien in stoere clips. Je doet er eigenlijk pas toe als je wapens durft te trekken. Dan gaat het niet alleen over handwapens, maar ook over zware automatische wapens die nu in Oekraïne worden gebruikt in de oorlog.”

Kijk het hele gesprek met John van den Heuvel hier terug.

Vergelijkbare artikelen