Wie wordt er kampioen van de Eredivisie?

Wordt Ajax weer kampioen, kan Feyenoord verrassen of gaat toch PSV er met de schaal vandoor. Vrijdag barst er weer een nieuw eredivisieseizoen los en het belooft een jaar vol spektakel te worden. Met sportjournalisten Hélène Hendriks, Suse van Kleef en Hans Kraay jr. blikken we vast vooruit.

Voor voetballiefhebbers is het lange wachten bijna voorbij. Vrijdag start er een nieuw eredivisie seizoen en het belooft dit jaar spannend te worden. Wie mag er eind dit seizoen de schaal optillen? Volgens Hans Kraay jr. lopen de voorspellingen op de sportredacties uiteen. “Op de redactie van VI zijn er meer ‘zogenaamde’ kenners die voorspellen dat PSV kampioen wordt dan Ajax.”

Voorspellingen

Zelf is Hans Kraay het niet helemaal met die voorspelling eens. Hij denkt dat er veel afhangt van de nog lopende transferperiode. “Als Antony vertrekt bij Ajax en Gakpo blijft bij PSV, wordt PSV kampioen. Als Gakpo vertrekt en Antony blijft wordt Ajax kampioen.” En wat als beide sterspelers blijven? “Dan wordt Ajax gewoon kampioen”, aldus Hans Kraay.

Suse van Kleef denkt zelf dat de transferperiode minder uitmaakt. De miljoenen van Ajax gaan de doorslag geven. “Johan Cruijff zei ooit ‘ik heb nog nooit een zak geld een doelpunt zien maken’, nou statistisch gezien maakt het wel heel veel uit. Ajax heeft veel uitgegeven, een hele brede selectie en ik denk dat dat zeker met het moordende speelschema het verschil gaat maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Vergelijkbare artikelen