Susanne Lejuez is Europees kampioen schapendrijven

We zijn Europees kampioen! Want Susanne Lejuez kreeg goud op het EK Schapendrijven. Wat doet zo’n titel met het aanzien van schaapherder? En is het wel een prettig beroep, zo alleen op de hei met je dieren? Susanne Schraven, BZV-deelnemer Janine Lardinois en kersverse herder Luc Teeuwen schuiven vanavond aan over wolven, natuurbeheer en nachtvakken.

Wat de oranjeleeuwinnen niet lukte, deed Susanne Lejuez wel. Afgelopen week werd ze Europees kampioen. In het schapendrijven dan. Hoe moeilijk is dat eigenlijk? Lejuez: “Het is een hele uitdagende sport. Je bent altijd bezig met verschillende dieren. Je mag bijvoorbeeld niet je eigen schapen gebruiken, dus je bent afhankelijk van de dag en je moet ook een beetje geluk hebben.”

Op zijn plek vallen

Los van geluk hangt er natuurlijk veel af van de hond die de schapen de juiste kant op moet sturen. Volgens de kersvers Europees kampioene heeft ze dat dan ook voornamelijk aan haar hond te danken. “Zei is de echte kampioen”, aldus Lejuez, die wel moet toegeven dat ook de hond weleens een offday heeft. “Net als ik heeft ze ook wel eens een mindere dag. Dan is ze minder alert en minder fit. Er zit best wel wat voorbereiding in en alles moet een beetje op zijn plek vallen op zo’n dag.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen