Caroline van der Plas ziet in Nederland een gevecht om de ruimte

Steun voor de Nederlandse boeren van de Amerikaanse oud-president Trump, die het verzet van de boeren roemt. Is Caroline van der Plas blij met deze steun uit onverwachte hoek? Ze was te gast bij Op1. Het BBB-Kamerlid wil graag dat de Kamer terugkomt van reces voor een stikstofdebat, nu de ministeries van Financiën en van Landbouw het niet met elkaar eens lijken te zijn over de stikstofaanpak.

Ook steun voor de Nederlandse boeren van de Amerikaanse oud-president Trump, die het verzet roemt. Ook de Franse politica Marine Le Pen steunt hen. “Die mensen voelen zich geroepen om de Nederlandse boeren te steunen.” Maar heel blij wordt Van der Plas er nog niet van. “Ik zou opstaan met een euforisch gevoel als onze eigen politieke leiders de boeren een keer zouden steunen. Ik vind het wel mooi dat er uit de hele wereld steun komt.”

Gevecht om grond

“Dat de overheid grond nodig heeft, staat ook in het regeerakkoord.” Daardoor ziet de leider van de BoerBurgerBeweging in Nederland een gevecht om de grond. “Hugo de Jonge heeft gezegd dat er één miljoen woningen gebouwd zouden worden. Er wordt gezegd dat ze het land van de boeren afpakken om het aan immigranten te geven. Nee, Nederland heeft een gevecht om de ruimte. We hebben gewoon weinig ruimte en die discussie moeten we voeren.”

Volgens Van der Plas kan Nederland de stroom van migratie niet aan. “Dat zie je in Ter Apel, daar moeten mensen buiten slapen. Daar moeten we zeker wat aan doen. Maar om nou te zeggen dat boeren worden weggejaagd om de grond aan vluchtelingen te geven, dat is gewoon echt te kort door de bocht. Ik weet dat ik nu veel mensen over me heen krijg. Maar er zijn woningen nodig, er is een gevecht om de ruimte en daar is boerengrond voor nodig.” De BBB-leider blijft daar kritisch op. “Want we kunnen op heel veel manieren woningen realiseren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Caroline van der Plas terug.

Vergelijkbare artikelen