Mark en Caroline maakten tv-monument voor vader Aad van den Heuvel

Twee jaar geleden, middenin coronatijd, overleed Aad van den Heuvel. Legendarisch journalist voor Brandpunt, presentator van ‘Ook dat nog!’ en ‘De Van Speyk Show’. Zijn kinderen Caroline en Mark namen het initiatief voor een documentaire over zijn leven en werk, ‘Dit was Aad, goedenavond!’. Mark, Caroline en tv-collega Catherine Keyl vertellen vanavond over de betekenis van Aad van den Heuvel.

Toen Mark en Caroline van den Heuvel een bezoekje brachten aan Beeld en Geluid in Hilversum kwamen ze erachter dat hun vader Aad geen plekje had in de Hall of Fame. ”Ik dacht in eerste instantie niet dat dat schandalig was, maar mijn broer dacht daar heel anders over”, zegt Caroline. Mark:”Ik stond daar naar mensen te kijken die ik niet kende. De man (Aad van den Heuvel, red.) heeft veel betekend. Hij was een van de eerste oorlogsverslaggevers in Nederland. Hij heeft de honger in Afrika zichtbaar gemaakt in de Nederlandse huiskamers. Vervolgens heeft hij met ‘De van Speyk Show’ en ‘De Alles is Anders Show’ een beetje de talkshowtafel in Nederland geïntroduceerd. En later met ‘Ook dat nog’ het begrip infotainment, dat kende men ook niet in Nederland. Als je daar iemand moet ophangen, dan is hij het wel.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Mark en Caroline van den Heuvel & Catherine Keyl terug.

Vergelijkbare artikelen