Owen Schumacher, Khalid Kasem en Marieke van de Zilver over de All Stars-editie van De Slimste Mens

Vanaf vrijdag is er een speciale editie van kijkcijferhit De Slimste Mens te zien op NPO Start. Hierin strijden oud-topkandidaten zoals Owen Schumacher, Marieke van de Zilver en Khalid Kasem om de titel De Slimste aller Slimsten. Het drietal schoof aan bij Op1.

Wie is niet de Slimste maar de állerSlimste? Dat wordt vanaf komende week duidelijk in een All Starsversie van De Slimste Mens, het programma dat deze zomer zijn twintigste seizoen viert. Cabaretiers komen vaak ver in deze kennisquiz. Hoe kan dat? “Ze volgen vaak het nieuws op alle manieren”, vindt Owen Schumacher. “High culture en low culture. En we hebben vaak een associatief brein.” Maar naast snel linkjes leggen, vergeten cabaretiers volgens Owen ook snel. “Je moet veel onthouden, maar ook snel doorgaan. Ook als je een show doet en een grap mislukt kan je erover nadenken, maar je moet door. Dat is hier eigenlijk ook. Ook als je iets doms zegt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug

Vergelijkbare artikelen