“De Oranje Leeuwinnen komen heel weifelend over”

Woensdag gaat het EK Voetbal voor vrouwen van start in Engeland. Lukt het de Oranje Leeuwinnen om hun titel te verdedigen? We blikken vooruit met sportjournalist Barbara Barend en met Sjoerd van Ramshorst en Suse van Kleef, die samen NOS Studio Engeland presenteren tijdens het EK.

De EK-voetbal voor vrouwen staan voor de deur. En niemand minder dan onze eigen Oranje Leeuwinnen gaan in Engeland proberen de Europese titel te prolongeren. Al denken sportjournalisten Suse van Kleef en Sjoerd van Ramshorst dat het Nederlandse team daar nog niet helemaal klaar voor is. “Als je kijkt naar het afgelopen jaar en het niveau van andere landen zijn de verwachtingen niet terecht”, aldus Suse van Kleef. Sjoerd van Ramshorst vult aan: “Er zijn vooral problemen in de verdediging, ze krijgen heel veel doelpunten tegen.”

Weifelend

“De verdediging is een ding, maar ook als je de speelsters zelf hoort na afloop van de wedstrijden zijn ze allemaal heel weifelend”, gaat Van Ramshorst verder. “Je vraagt je daardoor toch een beetje af of ze wel op een lijn zitten. Er is misschien niet een duidelijk plan of ze zijn het niet allemaal met elkaar eens. Dan ben ik benieuwd naar wie er op gaat staan en wie uiteindelijk de leiding pakt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Vera Pauw

Afgelopen week werd de voetbalwereld nog opgeschud door het nieuws dat voormalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, Vera Pauw, zegt te zijn verkracht door een hoge functionaris binnen de voetbalbond KNVB. Sportjournalist Barbara Barend reageerde geschokt. “Ik was in shock van de details, wat haar allemaal is overkomen en wat er daarna allemaal is gebeurd. Hoe ze het heeft geprobeerd aan te kaarten bij de KNVB en hoe daar niet goed mee is omgesprongen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Barbara Barend, Sjoerd van Ramshorst en Suse van Kleef over de Oranje Leeuwinnen terug. 

Vergelijkbare artikelen