”Relschoppers in ADO Den Haag-stadion waren geen fans”

Bij rellen rond de promotiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Excelsior zijn zondag vier agenten gewond geraakt. De Haagse club gaf vlak voor tijd een 3-0 voorsprong weg, waarna Excelsior promoveerde. De spelers en staf van de Rotterdamse club moesten vluchten naar de kleedkamer, omdat supporters van ADO het veld op stormden. ADO-supporter en ‘behangkoning’ John van Zweden schaamt zich rot voor het gedrag van ‘supporters’ in zijn geliefde stadion. 

Geen ADO-fans

John van Zweden denkt niet dat de relschoppers ADO-fans zijn, maar dat ze puur in het stadion zijn omdat ze uit zijn op rellen. ”Het zijn een stel idioten die dat daar aan het doen zijn. Alle supporters waren in het groen-geel, maar op die fotootjes zit er geen één groen-gele bij. Het zijn allemaal labiele personen die de naam van ADO te grabbel gooien. Het zijn dezelfde idioten die bij coronademonstraties staan en die afgelopen week bij Feyenoord rellen hebben geschopt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Stadionverboden

Volgens Van Zweden zijn het opleggen van flinke stadionverboden de oplossing voor het voorkomen van rellen. ”We moeten die gekken buiten de poort houden, die horen niet bij onze club. Ze brengen onze naam ten schande.” In tegenstelling tot Nederland geldt er in Engeland bij een stadionverbod een meldingsplicht. Dat betekent dat als de club moet spelen waarbij het verbod opgelegd is, de veroordeelde zich moet melden bij de politie zodat deze niet in het stadion aanwezig kan zijn. Volgens journalist Hugo Borst, die ook aan tafel zat, worden de stadionverboden in Nederland slecht nageleefd. ”Wat er hier gebeurt is dat er een straf en een stadionverbod wordt gegeven, maar het toezien daarop daar rust geen zege op. Dat werkt gewoon niet. Ze komen gewoon terug in het stadion.”

Kijk hier het hele gesprek met John van Zweden terug.

Vergelijkbare artikelen