Elle van Rijn over het nieuwe boek ‘Vier wandelaars en een Siciliaan’: “We zijn allemaal heel verschillend, maar dat is ook mooi om in de verhalen terug te zien.”

Avontuur, botsende karakters, diepe gesprekken en vooral veel wandelen. In het nieuwe boek ‘Vier wandelaars en een Siciliaan’ gaan vier vrouwen op een wandelvakantie door het ruige landschap van Sicilië. Allemaal zijn ze met een andere reden de werkelijkheid ontvlucht. Schrijvers Elle van Rijn, Roos Schlikker, Femmetje de Wind en Marion Pauw sloegen de handen ineen om deze vrouwen een stem te geven.

Het boek en de wandeltocht was het idee van schrijver en actrice Elle van Rijn. “Als schrijver werk je vaak in je eentje in een kamertje, dus ik dacht: ik moet eruit. Zo ontstond het idee om de research voor dit boek tegelijk met z’n allen te doen door de wandeltocht echt te gaan maken. Mensen thuis kunnen die tocht ook wandelen en ervaren wat de personages hebben meegemaakt.”

Wandelen, schrijven…

Tijdens de tocht ontwikkelden de vier vrouwen elk hun eigen personage. Marion Pauw: “We hadden zelf weinig tijd om even de werkelijkheid te ontvluchten. Het was echt wandelen, schrijven, wandelen, schrijven…” Samen een roman schrijven was soms wel een uitdaging. Femmetje de Wind: “Ik heb wel geleerd dat als je iets vindt, dat je je dan moet uitspreken. Als schrijver wil je vaak alles op je eigen manier doen en daarin ben ik mezelf wel tegengekomen. Van Rijn sluit zich hierbij aan, maar ziet het ook als iets waardevols: “We hebben wel ruzie gehad, omdat we heel verschillend zijn. Maar dat is ook mooi, omdat het in de verhalen terechtkomt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Elle van Rijn, Roos Schlikker, Femmetje de Wind en Marion Pauw hier terug. 

 

Vergelijkbare artikelen