18-jarige richt bloedbad aan op basisschool in Texas: 22 doden

Voor zijn verslag rondom de bestorming van het Capitool ontving Amerika-correspondent voor RTL Erik Mouthaan gisteren een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. De trotse winnaar schuift aan bij Op1 en vertelt hij alles over de prijs en hoe hij die historische dag in Washington beleefde. Tijdens de uitzending kwam het nieuws dat een 18-jarige man op een basisschool in Texas een bloedbad heeft aangericht.

Erik Mouthaan won tot zijn verrassing De Tegel; een prestigieuze, journalistieke prijs voor zijn verslag van de bestorming van het Capitool in Washington, vorig jaar in januari. “Ik heb hem samen met de producer en de cameraman gewonnen. We stonden toen samen op de trappen daar. Ik ben erg trots.”

“Die dag was de bijeenkomst van ‘Stop the Steal rally’ en Trump riep iedereen op om erheen te komen.” De Amerika-correspondent was met zijn team al de hele dag aanwezig om verslag te doen. “We hadden de half acht-uitzending, onze grote nieuwsuitzending, erop zitten en we wilden uitrusten. Toen zag ik allemaal tweetjes met dat het misging daar. Opeens stonden we in een afgezet gebied en ging het los. Op het inauguratiepodium zag ik allemaal mensen lopen, maar daar mag je helemaal niet lopen. Er liep iemand met een Trump-vlag, terwijl Joe Biden er veertien dagen later zou staan. Toen wist ik: nu gaat het echt mis.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Schietpartij in Texas

Tijdens de uitzending kwamen er berichten binnen van een schietpartij op een basisschool in Texas. Inmiddels is bekend dat er zeker negentien kinderen en twee volwassenen zijn omgekomen. “Om heel cynisch te zijn, schietpartijen zijn dagelijks aan de gang in Amerika. Meer dan vier gewonden en één dode is een schietpartij en die heb je bijna elke dag wel. Eerlijk gezegd gaan we in Europa pas opletten als er meer dan tien doden zijn. Maar een school, dat is altijd heftig.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Erik Mouthaan terug.

Vergelijkbare artikelen