Helga van Leur en Govert Schilling: ”Kijk vaker omhoog!”

Welke invloed heeft het weer op aarde en hoe zijn sterren en planeten aanwezig in ons bestaan? Meteoroloog Helga van Leur en wetenschapsjournalist Govert Schilling delen hun fascinatie voor de verschillende jaargetijden. In het boek ‘Van zomerdag tot winternacht’ nemen ze je mee door de seizoenen en verklaren ze meteorologische en astronomische verschijnselen. 

Volgens Govert Schilling en Helga van Leur moeten we vaker omhoog kijken. ”Wij hebben ontdekt dat we allebei een afwijking hebben dat als je naar buiten stapt het eerste wat je doet omhoog kijken is”, aldus Schilling. ”Dat doen we allebei, overdag en ’s nachts. Het is toch een beetje kijken hoe de natuur erbij staat, zit alles op de juiste plek, herken ik het, wat voor weer is het? Er zijn heel veel mensen die als ze naar buiten stappen die alleen maar om zich heen en naar de grond kijken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Meer omhoog kijken heeft ook een psychologisch effect volgens Helga van Leur. ”Als je meer omhoog kijkt en je zet je opener dan voel je je ook vrijer. Als je naar beneden kijkt dan voel je je klein en bedompt.”

Kijk hier het hele gesprek met Govert Schilling en Helga van Leur terug. 

 

 

Vergelijkbare artikelen