Tieners Joep & Dion ruilen van leven in een nieuw seizoen van Puberruil

Een ander gezin, huis en dagelijkse routines. Hoe voelt het om even in compleet andere schoenen te staan? In het programma Puberruil stappen twee pubers uit hun vertrouwde bubbel en ruilen een paar dagen van leven. Zo ruilt in de eerste aflevering aanstormend politicus Joep (17) van leven met autohandelaar Dion (16). Samen met presentator Jan Kooijman zijn ze te gast bij Op1.

In het nieuwe seizoen van puberruil besluiten tieners Joep en Dion tijdelijk hun leven om te gooien en in het dagelijks ritme van de ander te stappen. Vooraf zei Joep nog dat ‘ie in ieder geval niet in een dorp terecht wilde komen. Helaas, hij ruilde zijn vertrouwde plek in Den Haag in en belandde in Waalre. “Ik dacht dat het in het noorden lag, maar het ligt in het zuiden.” Dion bewandelde de andere route en trok naar de Zuid-Hollandse hoofdstad. “Het was een hele leuke ervaring. Ik zit thuis met drie broers en drie zussen, ik kwam aan de voordeur bij Joep, de deur werd geopend door z’n vader en daar hield het op.”

Magie van het programma
Jan Kooijman debuteerde in het twintigste seizoen als presentator van het programma. Wat is de magie van puberruil? ”Het basisrecept is dat je je horizon verbreedt door te kijken hoe het er ergens anders aan toe gaat. Ik denk dat dat de belangrijkste aantrekkingskracht van het programma is.” Volgens de presentator het zeker op de leeftijd van Joep en Dion ook belangrijk om eens ergens anders te kijken. “Als tiener ben je heel erg afhankelijk van wat je ouders vinden en wat kinderen op school vinden. In die zin is je wereld best overzichtelijk en dat maakt het leuk om ook eens ergens anders te kijken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over puberruil terug.

Vergelijkbare artikelen