Thierry Aartsen: “Ondernemers moeten 20 jaar de tijd krijgen om hun coronaschulden af te lossen”

Met bijna 100 miljard aan coronasteun werd de economie de afgelopen twee jaar draaiende gehouden. Maar nu de coronacrisis op zijn eind loopt en de economie opkrabbelt, moeten bijna 300.000 ondernemers een deel van die miljarden weer terugbetalen. Gaat dat lukken, of volgt alsnog een faillissementsgolf? VVD-Kamerlid Thierry Aartsen vindt dat de overheid coulant moet zijn en komt met een noodplan.

Reddingsboei
VVD-Kamerlid Thierry Aartsen wil de bijna 300-duizend ondernemers die verzopen in de coronastorm een reddingsboei toewerpen. “Het is niet zo dat wanneer de tap open is, het probleem van de ondernemer is opgelost. Een gemiddelde kledingwinkel heeft 100.000 euro schuld. Die zeggen tegen mij dat ze dat moeten terugbetalen in 5 jaar. Hoe dan?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Twintig jaar de tijd
Daarom moeten ondernemers ruim de tijd krijgen om hun schulden door bijvoorbeeld uitgestelde belastingen terug te betalen. Kamerlid Thierry Aartsen pleit ervoor dat ze niet vijf, maar twintig jaar de tijd krijgen om hun coronaschulden af te lossen. “Het is nu het moment dat de maatregelen worden opgegeven. Ik zit hier ook om te zeggen: jongens pas op.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Thierry Aartsen terug.

Vergelijkbare artikelen