Thomas van Groningen over de schorsing van Nilüfer Gündogan: “Nergens wordt duidelijk gemaakt om wat voor gedrag het gaat”

Politiek verslaggever Thomas van Groningen was maandag in het Tweede Kamergebouw bij Volt en bij het Veiligheidsberaad in Utrecht waar minister Yesilgöz overleg had met de burgemeesters. 

Wat is er aan de hand bij Volt 
Het is nog altijd onduidelijk wat er precies aan de hand is bij Volt. Ook voor politiek verslaggever Thomas van Groningen blijft het een klein raadsel. “Het grote probleem is dat we eigenlijk niet weten wat er precies aan de hand is. Het enige dat duidelijk is, is dat er enkele weken geleden meldingen zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag door Nilüfer Gündogan, maar nergens wordt duidelijk gemaakt om wat voor gedrag het dan precies gaat.”

Schorsing 
Wel besloot Volt over te gaan tot het schorsen van Kamerlid Gündogan. “Het rare hieraan is dat ze zelf niet weet waar het precies om gaat, maar ze is wel geschorst.” Bij de term grensoverschrijdend gedrag wordt door de afgelopen maanden al snel gedacht aan de seksuele kant van overschrijdend gedrag. Is de term grensoverschrijdend hier dan ongelukkig gekozen? “Om het onderzoek niet te schaden, zegt Volt niet om wat voor gedrag het gaat. Ze wilden zelfs niet zeggen of het wel of niet om seksueel overschrijdend gedrag ging”, aldus Van Groningen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen terug. 

Vergelijkbare artikelen