Loek Beelen redde bemanningsleden van Julietta D: “Er zat een groot gat in het schip door de aanvaring”

Door de storm Corrie raakte het anker van vrachtschip Julietta D los. Het schip werd stuurloos en botste tegen een olietanker aan. De bemanningsleden zaten vast op het schip en moesten gered worden. Boordcommandant Loek Beelen bestuurde de eerste helikopter en haalde zes crewleden van boord. We blikken bij Op1 terug op de reddingsoperatie uit de lucht.

Spannende dag
In een vliegende storm redde Loek Beelen vanuit zijn helikopter 6 opvarenden van schip Julietta D in problemen. Volgens hem alles behalve ‘de orde van de dag’. “Dit is één van de zeldzame incidenten, waarbij zoveel mensen tegelijkertijd geëvacueerd moesten worden, maar ik heb het wel eens eerder meegemaakt. Het was wel een erg spannende dag. Dat is iets wat zeker is. ”

Gat in schip
Toen duidelijk werd dat schip Julietta D in de problemen was, waren Beelen en zijn crew toevallig net aan het vliegen. “We zijn zo snel mogelijk vertrokken in de richting van het schip. We kregen te horen dat het schip water aan het maken was, omdat er een gat in zat door de aanvaring. Dat bleek wel. Toen we aankwamen zagen we zo’n groot gat dat je rechtstreeks de machinekamer inkeek.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Loek Beelen terug.

Vergelijkbare artikelen