Thomas van Groningen over het debat over de regeringsverklaring: “Bergkamp verzoop een beetje in de discussie.”

Een nieuwe regering, een nieuw elan. Dat is het idee van kabinet Rutte IV, maar het debat over de regeringsverklaring resulteerde vandaag gelijk weer in ouderwets moddergooien. Nadat het debat nog begon met een oproep van premier Rutte om onderlinge verstandhoudingen te bewaken, zag politiek verslaggever Thomas van Groningen de verwijten over en weer vliegen. Bij Op1 brengt hij het laatste nieuws.

Kamervoorzitter Vera Bergkamp ligt onder vuur na moddergegooi in de Kamer. Volgens Kamerleden zou ze niet adequaat genoeg ingrijpen bij uitspraken van Geert Wilders. “Ze verzoop eigenlijk een beetje in de discussie. Ze zou hem het woord kunnen ontnemen, maar dat doe je ook niet zomaar als voorzitter”, aldus Thomas van Groningen.

Eruit zetten?
‘’In theorie kan ze hem zelfs uit de vergadering zetten. Maar als je dat doet als voorzitter dan zal de achterban van Wilders zeggen, zie je wel, hij mag niet zeggen wat hij vindt. Dat is ook wat Wilders zegt, dat het zijn mening is en dat hij dat mag zeggen.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Klik hier voor het hele gesprek met Thomas van Groningen.

Vergelijkbare artikelen