Caroline van der Plas over regeringsverklaring: “Wat willen we nou met elkaar?”

Morgen debatteert de Tweede Kamer over de regeringsverklaring. Welke lastige vragen kan het kabinet verwachten van Sylvana Simons van BIJ1 en van Caroline van der Plas van de Boer Burger Beweging.

Staatsecretaris van mijnbouwschade
Toen Caronline van der Plas afgelopen zomer voor het eerst met formateur Tjeenk Willink praatte werd er gepleit voor één vaste minister van aardbevingsschade. Ze is dan ook erg tevreden dat er inmiddels, welliswaar geen minister, maar wel een staatsecretaris van mijnbouwschade is. “Dat is een erg positief punt.”

Negatieve punten
Tegelijkertijd vreest Van der Plas nog altijd voor een halvering van de veestapel. “Ik had een tijd terug een debat met Rob Jetten en hij ziet niet zoveel in innovaties, maar meer in veestapelreductie. Die discussie is nog niet gelopen.” Daarnaast vind de fractieleider van BBB het kwalijk dat er niet is besproken hoe Nederland er straks uit moet komen te zien. “Wat willen we nou met elkaar? Wat vinden we nou met zijn allen belangrijk. Er worden overal potjes met geld neergelegd, maar ondertussen hebben we het niet over de staat van het land.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Caroline van der Plas en Sylvana Simons terug.

Vergelijkbare artikelen