Psychiater Damiaan Denys: “We reageren heel emotioneel op dit virus, niet redelijk of feitelijk”

Corona houdt ons al twee jaar bezig. En al die tijd riep het emoties op, maar telkens weer andere emoties. Volgens psychiater Damiaan Denys zijn veel mensen tijdens deze pandemie door angst en woede gegaan en ervaren zij nu vooral gelatenheid. Bij Op1 vertelt Denys hoe we kunnen accepteren dat de luxe van reizen en feesten de komende jaren wat minder gaat worden.

Denys onderscheidt de fases hoe mensen met corona omgaan in angst, woede en gelatenheid. “We zijn altijd geïnteresseerd hoe dat virus zich naar ons gedraagt, maar we stellen zelden de vraag: ‘hoe gedragen wij ons naar het virus?'” Daarin valt de psychiater op dat onze reactie heel emotioneel is. “Het is weinig redelijk of feitelijk. In het begin was iedereen bang en paniekerig, toen kwam de woede en nu vooral de gelatenheid en apathie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Damiaan Denys terug.

 

Vergelijkbare artikelen