Suse van Kleef: “Er wordt in Groot-Brittannië op veel grotere schaal geprikt dan in Nederland”

In Engeland gaat premier Boris Johnson door de moeilijkste periode sinds hij aantrad als regeringsleider. De omikronvariant van het coronavirus grijpt in Groot-Brittannië snel om zich heen en dan ligt hij ook nog onder vuur vanwege ‘feest-gate’. Kan de Britse premier de zaken nog omdraaien? Gisteravond besprak Suse van Kleef de situatie.

Met de slogan ‘Let’s get boostered now’ hoopt Boris Johnson zoveel mogelijk Britten te overtuigen om de derde prik te halen. Suse van Kleef: “Het is een specialiteit van Johnson om slogans van drie of vier woorden te gebruiken. Die komen er lekker uit en ze blijven ook goed hangen.”

Boosterprogramma
In Groot-Brittannië is het boosterprogramma een stuk beter op stoom dan hier in Nederland. Suse van Kleef: “Dat loopt daar echt wel prima. Al 23 miljoen Britten zijn al geboosterd. Er wordt op veel grotere schaal dan in Nederland geprikt. Ze hebben het daar open gegooid en mensen mogen dus langskomen om een derde prik op te halen. Daar wordt veel gebruik van gemaakt, er staan lange rijen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Suse van Kleef terug. 

Vergelijkbare artikelen