Diederik Gommers over de situatie in de ziekenhuizen: “Er was geen bed te vinden”

Het OMT overlegt vandaag weer over de situatie in de ziekenhuizen. Hoewel de besmettingscijfers iets teruglopen, lijkt er nog geen ruimte voor versoepelingen. De druk op de zorg is namelijk nog altijd hoog. Bij Op1 schuift OMT-lid Diederik Gommers aan om de situatie in zorg te bespreken én om vooruit te blikken op zijn toekomst nu zijn termijn als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care afloopt.

Geen bedden
Er kwam de laatste dagen steeds meer gunstig coronanieuws naar buiten. Het aantal besmettingen is gestaag aan het dalen en ook het aantal mensen dat het ziekenhuis binnenkomt daalt. Toch neemt de drukte voor IC-baas Diederik Gommers niet af. Hij was ook vandaag weer de hele middag bezig om bedden te zoeken voor coronapatiënten. “We wisten dat het aantal patiënten zou gaan dalen, maar IC’s zijn altijd de laatste in de rij. Vandaag konden we echt geen bed vinden in Nederland.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Diederik Gommers terug.

Vergelijkbare artikelen