Sjuul Paradijs en Wim Voermans over de bedreigingen in het hart van onze democratie

‘Hoe gaan we om met bedreigingen in het hart van onze democratie?’ Die vraag stellen verschillende partijen vandaag aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp. Waar ligt de grens? En wat valt er tegen te doen? Negeren, vindt oud-hoofredacteur van De Telegraaf Sjuul Paradijs. Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans vindt dat je het gedrag van radicaliserende partijen daarmee normaliseert.

Welke mogelijkheden heeft Kamervoorzitter Vera Bergkamp als er bedreigingen plaatsvinden in het parlement? Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans: “Ze kan heel weinig doen, maar wel een paar dingen. Dat is eigenlijk heel goed, want het is de bedoeling dat de leden elkaar weerspreken. Toch kan de Kamervoorzitter wel  het woord ontnemen, schorsen of in het ergste geval uit iemand eigenlijk uit de kamer tillen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Negeren
Er is nu veel aandacht voor de bedreigingen in de Tweede Kamer. Voormalig hoofdredacteur van De Telegraaf Sjuul Paradijs: “Het staat vast dat wat er nu gebeurd smeerlapperij is van de hoogste plank. Het is belletje trekken, de boel in de fik steken en daar zit een strategie achter. Dan zeg ik: duvel op.” Toch kan je wat hem betreft deze gebeurtenissen beter negeren.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Wim Voermans & Sjuul Paradijs terug. 

Vergelijkbare artikelen