Rechtbankverslaggever Saskia Belleman: “Jos B. zat nu veel meer op de praatstoel”

Op de eerste dag van het hoger beroep in de zaak Nicky Verstappen, barstte Jos B. meermalen in snikken uit, ging languit op de grond voor de rechters van het hof liggen om te tonen hoe Nicky Verstappen erbij lag toen hij hem vond en was veel spraakzamer dan eerder bij de rechtbank in Maastricht. Rechtbankverslaggever voor De Telegraaf Saskia Belleman was aanwezig en vertelt hoe de zitting verliep. 

Spraakzaam
Het was opvallend hoe spraakzaam Jos B. was in het hoger beroep. Eerder was de verdachte dat volgens Saskia Belleman helemaal niet. “Het enige wat hij destijds deed was een videoboodschap afspelen, waarin hij vertelde had hij het jongetje vond toen hij al overleden was. Daarna weigerde hij alle vragen te beantwoorden.” Dat was nu dus helemaal anders, maar volgens Belleman waren de woorden die eruit kwamen eigenlijk nietszeggend. “Hij zat veel meer op de praatstoel en heeft veel meer gezegd, maar of hij nou ook meer verteld heeft? Nee dat niet.”

Demonstratie
In het hoger beroep vertelde Jos B. eigenlijk hetzelfde verhaal. Het grote verschil was dat hij nu zelf een demonstratie gaf van hoe hij Nicky Verstappen gevonden zou hebben. Saskia Belleman: “Hij is op een gegeven moment op zijn buik voor het hof op de grond gaan liggen om aan te geven hoe Nicky lag. Waar het om ging was dat hij probeerde aan te tonen hoe hij Nicky destijds omgedraaid heeft, waar die hem beetgepakt heeft en waar dus zijn dna vandaan kwam.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Saskia Belleman terug.

Vergelijkbare artikelen