Erik de Zwart zijn favoriete hobby: modeltreintjes. “Het is een soort droomwereld die je creëert”

Het is de jongste hit van Omroep MAX: De Grote Kleine Treinencompetitie waarin modeltreinbouwers onderling strijden om de meest creatieve modelspoorbaan. Ed Nijpels en radio-dj Erik de Zwart zijn fan, spelen zelf ook met modeltreintjes en schamen zich daar totaal niet voor. Bij Op1 vertellen ze waarom ze thuis honderden wagonnetjes hebben rondrijden.

Droomwereld 
Radio-dj Erik de Zwart over zijn favoriete hobby: modeltreintjes. “Het is allemaal jong begonnen. Mijn oom op zolder had een treinbaan en dan zat ik daar als klein Erikje te kijken. Als je ergens op een knopje drukte ging aan de andere kant een wissel om. Het is eigenlijk een soort droomwereld die je voor jezelf kan creëren.” Nadat Erik als puber de treintjes even liet voor wat het was, bloeide de liefde weer op toen hij veertig jaar geleden treintjes tegen kwam die je in de tuin kan laten rijden. “Ik heb iets van honderd meter rails in de tuin.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over modeltreintjes terug.

Vergelijkbare artikelen