Huisarts Rinske van de Goor kreeg meerdere doodsverwensingen: “Het was intimiderend”

Verschillende huisartsen worden in hun dagelijks werk ernstig bedreigd sinds de coronapandemie.  Twee van hen zijn Rinske van de Goor en huisarts in opleiding Bernard Leenstra, zij kregen meerdere doodsverwensingen. Ze schoven aan bij Op1 om te vertellen over  de dreiging en hoe ze ondanks dat toch hun werk uitvoeren. Wat moet er wat hen betreft veranderen?

Huisarts Rinske van de Goor kreeg te maken met ernstige bedreigingen, nadat ze een column in De Volkskrant schreef over de voordelen van vaccinaties. “De column was bedoeld om uit te leggen dat vaccinaties eigenlijk hartstikke goed zijn. Vaccinaties zijn één van de meest succesvolle vormen van geneeskunde. Ik vond het belangrijk daar iets over te schrijven, omdat ik dit in de media dit geluid te weinig hoorde.”

Verbijsterd 
Ze schreef de column op met een prikkelende titel en toen kreeg Rinske van de Goor veel reacties. “Ik kreeg mails van mensen die het niet met mij eens waren. Daar heb ik op gereageerd en dat was heel interessant.” Op Twitter waren de reacties feller. “Daar werd gezegd ‘wat een slechte dokter.”’ Ook nog niet heel dreigend totdat de politie haar s’ avonds opbelde. “Zij wilde langskomen omdat er op Facebook reacties zoals ‘ophangen’ en ‘strop’ te staan. Ik was verbijsterd en het was ook wel intimiderend. Eén van de bedreigers was aangesloten bij een organisatie die gelieerd is aan de bestorming van het Capitool in Amerika.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Rinske van de Goor en Bernard Leenstra terug. 

Vergelijkbare artikelen