Hoofdredacteur van Quote 500 Paul van Riessen: “De rijken worden steeds rijker”

Het is de lijst der lijsten onder de allerrijksten van het land: De Quote 500 is al jaren een begrip. Aankomende week ligt de 25e editie van het blad – waarin de successen en avonturen van de allerrijksten op de voet gevolgd worden – in de schappen. Bij Op1 deelt hoofdredacteur Paul van Riessen het geheim achter het tijdschrift van de miljoenen en vertelt kersvers Quote 500-lid Peter Nohlmans hoe hij zijn bedrijf verduurzaamde en zo in de Quote 500 terecht kwam.

In 1996 was de grens nog twintig miljoen gulden,om in het lijstje te komen. Nu is dat ruim honderd miljoen. Paul van Riessen: “Het zegt natuurlijk dat de rijken steeds rijker zijn geworden, maar het zegt ook dat onze onderzoeksmethoden steeds beter zijn geworden.”

Wat hebben alle vijfhonderd miljonairs met elkaar gemeen? Van Riessen: “Ze zijn eigenlijk een beetje maf, ze zijn ontzettend gedreven. De meeste ondernemers zouden stoppen als ze honderd miljoen hebben, maar deze mensen gaan door. Die gaat het echt om het spelletje.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Paul van Riessen en Peter Nohlmans terug.

Vergelijkbare artikelen