Dilan Yeşilgöz-Zegerius over compensatie energierekening: “Het liefst hadden we natuurlijk veel gerichter geholpen”

Het demissionaire kabinet gaat de portemonnee trekken om een deel van de stijgende energierekening te betalen. Dat maakte demissionair staatssecretaris van Klimaat en Energie Dilan Yeşilgöz-Zegerius vandaag bekend. Het gaat om een gemiddeld bedrag van 400 euro per huishouden. Vrijdag is Yeşilgöz te gast bij Op1. Hoe gaat ze Nederland de winter door helpen?

Iedereen wordt volgend jaar gecompenseerd voor de hogere energierekening. Ook de rijke huishoudens. Dilan Yesilgöz: “Het liefst hadden we natuurlijk veel gerichter geholpen, maar de energierekening heeft zoveel verschillende variabelen, dat wordt veel te complex.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Dilan Yeşilgöz-Zegerius terug.

Vergelijkbare artikelen