Max Koedijk probeert zijn studieschuld van 60.000 euro weg te ruilen

Studieschuld. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om na het studeren enorme bedragen open te hebben staan. Maar hoe kom je daarvan af? Om zijn schuld van 60.000 euro af te lossen, bedacht Max Koedijk een ruilspel. Hij begon in maart met een knuffel en inmiddels bezit hij al een reclamecampagne ter waarde van 15.000 euro. Lukt het hem om in een jaar zijn volledige schuld af te lossen? Donderdag vertelt hij alles over zijn ruilavontuur bij Op1.

60.000 euro studieschuld, hoe kom je daaraan? “Een ouderejaars zei dat ik gewoon maximaal moest bijlenen. Iedereen die er al wat langer zat, leende gewoon. Ik dacht dat dit the way to go was. Als je dan inlogt op DUO, doe je drie muisklikken en heb je gewoon geld, dus ik was best wel snel om.” Hij had zijn kop een beetje in het zand gestoken maar moest zijn schuld checken voor een hypotheek. “Toen ging er 120.000 euro van de hypotheek af. Dat blijft zo tot je hem hebt afbetaald.”

DUO stelde voor in dertig jaar af te lossen, maar Koedijk wilde dit sneller. “Ik zag een knuffel in het raamkozijn staan en dacht: als ik dat ruil tegen iets dat meer waard is en dat blijf doen, moet ik toch in een jaar 60.000 euro hebben.” Hij begon met een knuffel maar ruilde die al snel in voor een iPhone, scooter, Rolex en nu een reclamecampagne van 15.000 euro.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Max Koedijk terug.

Vergelijkbare artikelen