Marleen de Rooy over het CDA-congres: “De stabiliteit van de partij staat op het spel”

Het CDA heeft dit weekend een belangrijk congres. Welke koers gaat de partij varen zonder Omtzigt? CDA-raadsleden Hannie en Gabriëlle Heine balen dat hij de deur dicht heeft gedaan. Politiek journalisten Marleen de Rooy en Ferry Mingelen vertellen hoe belangrijk het congres van zaterdag voor de formatie kan zijn en Kamerlid Derk Boswijk is daarbij aanwezig.

Volgens politiek journalist Marleen de Rooy willen CDA-leden rust, stabiliteit en een nieuw gezicht voor de partij. “De stabiliteit van de partij staat op het spel. De partij wil een nieuwe smoel krijgen. Veel leden die ik gesproken heb zeggen niet zo goed meer te weten waarvoor de partij nu eigenlijk staat. Zij zeggen: waar is die brede volkspartij die ook dingen doet voor het midden van de samenleving.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Verantwoording
CDA-Raadslid Gabriëlla Heine: “Allereerst ben ik blij dat er een congres wordt gehouden. Morgen moet er verantwoording worden afgelegd over alles wat er de laatste tijd is misgegaan. Ik hoop dat we niet alleen maar open deuren gaan horen. Hopelijk horen we een goed verhaal, waarbij we ook een bepaalde mentaliteitsverandering voelen.”

CDA-congres in 2010
Politiek journalist Ferry Mingelen over het historische CDA-congres in 2010. “Het is echt vreselijk als je het terugziet. De emotie zat bij iedereen daar heel hoog. Het ging destijds over de vraag of de partij wel of niet met Wilders in zee zou moeten. Mijn zoon kan dit congres nog zo naspelen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marleen de Rooy, Ferry Mingelen, Derk Boswijk, Hannie & Gabriëlle Heine terug.

Vergelijkbare artikelen