Erik de Zwart over de Nederlandse Top 40: “Vroeger werden platenzaken opgebeld en zo werd de lijst samengesteld”

Vrijdag kreeg de Top 40 de Ere-Zilveren Reissmicrofoon, de meest prestigieuze radioprijs van Nederland. Omdat de Top 40 ook na 56 jaar nog een gebeurtenis is, een ‘overlever, die mee weet te gaan met zijn tijd’, aldus het juryrapport. Om het te vieren schoven aan de voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, en tevens oud-Top 40-presentator Erik de Zwart, Gijs Staverman (presenteerde de hitlijst in de jaren negentig) en Domien Verschuuren, die vrijdagmiddag nog de lijst aan elkaar praatte op Q Music.

Gijs Staverman heeft goede herinneringen aan het presenteren van de bekendste hitlijst van Nederland. “De Top 40 was destijds het populairste radioprogramma.” Erik de Zwart over hoe de lijst vijftig jaar terug in elkaar werd gezet. “Vroeger werden door een heel team platenzaken opgebeld en zo werd de lijst samengesteld.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Domien Verschuuren, Erik de Zwart en Gijs Staverman terug.

Vergelijkbare artikelen