Paul Acda en Joost van Wijk over het herzieningsverzoek over de Arnhemse villamoord

Opnieuw wordt bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek ingediend over de Arnhemse villamoord uit 1998. De aanleiding is een nieuw seizoen van de journalistieke documentaireserie ‘De Villamoord’ van regisseur Joost van Wijk. Volgens de advocaat van zes veroordeelden, Paul Acda, bevat de serie genoeg nieuw bewijs om de zaak te heropenen. Donderdagavond waren Van Wijk en Acda samen te gast bij Op1 en vertelden waarom er opnieuw naar de zaak gekeken moet worden.

Paul Acda, advocaat van de veroordeelden, wil een nieuwe rechtszaak. “Direct als je het dossier onder ogen krijgt, krijg je gelijk het gevoel dat dit niet klopt. Er is geen bewijs en het zijn waarschijnlijk valse bekentenissen.”

Nieuwe documentaireserie
Ook regisseur van De Villamoord Joost van Wijk zag dat er teveel punten niet kloppen in deze zaak: “Er zijn zoveel dingen mis gegaan waarin gestuurd is. Er zijn ook heel veel tips bij ons binnengekomen, waar wij een jaar lang onderzoek naar hebben gedaan. Daar is nu deze tweede serie uitgekomen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Paul Acda en Joost van Wijk terug. 

Vergelijkbare artikelen