Seweta Zirak: “Afghanistan is op dit moment een hel op aarde en ik voel me machteloos”

Sinds de westerse troepen Afghanistan hebben verlaten, rukt de Taliban in rap tempo op door het land. Vandaag viel onder andere de provinciehoofdstad Tarin Kowt en het voormalige kamp Holland. Seweta Zirak is net terug uit Afghanistan waar ze een maand op bezoek is geweest bij familie. Ze maakt zich grote zorgen om de positie van vrouwen, meisjes en de LHBTIQ+ gemeenschap, nu de Taliban weer oprukt.

Grote zorgen
Seweta Zirak maakt zich grote zorgen om de positie van vrouwen, meisjes en de LHBTIQ+, nu de Taliban weer oprukken. “Ik knijp mezelf elke dag, maar ik word niet wakker uit deze nachtmerrie. Afghanistan is op dit moment een hel op aarde en ik voel me machteloos.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Seweta Zirak terug.

Vergelijkbare artikelen