Thomas van Groningen: “Als bij de Formule 1 zo’n 67.000 mensen per dag komen, waarom mag een festival dan niet?”

Vanavond geeft het demissionaire kabinet weer een nieuwe persconferentie over het coronavirus en de bijbehorende maatregelen. Het onderwijs mag weer helemaal open, maar voor veel andere versoepelingen zal het waarschijnlijk nog te vroeg zijn. Sinds de westerse troepen Afghanistan hebben verlaten, rukt de Taliban in rap tempo op door het land. 

1,5-meterregel 
Mogelijk nemen we 20 september afscheid van de 1,5-metersamenleving. Dit was alleen niet het advies van het OMT, volgens Diederik Gommers. “Rutte zegt wel vaker iets, maar hij zegt niet dat het OMT deze versoepeling geadviseerd heeft.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Evenementenbranche
Festivals kregen vandaag slecht nieuws, maar de Grand Prix gaat wel door. Thomas van Groningen: “Ik begrijp de boosheid van de evenementenbranche, omdat bij de Formule 1 zo’n 67.000 mensen per dag komen en die gaan ook een frietje halen. Als dat mag, waarom een festival dan niet?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Risicopatiënten 
Jan Paternotte pleit ervoor dat werkgevers in de zorg bekend kunnen maken of hun werknemers gevaccineerd zijn. Diederik Gommers steunt het voorstel, als het helpt kwetsbare mensen te beschermen. “Als het voor de bescherming is van risicopatiënten, vind ik dat eigenlijk wel.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen