Ellen Hoog, Ellen van Langen en Maarten van der Weijden met het laatste Olympische nieuws

Het was woensdag weer een prachtige dag voor Nederland op de Olympische Spelen in Tokio. Sharon van Rouwendaal, Femke Bol en Maikel van der Vleuten veroverden een zilveren en twee bronzen plakken en brachten het totaal daarmee alweer op 23 medailles. Dat betekent dat het record van 25 Olympische medailles uit 2000 in zicht komt. Worden het historische Spelen? We bespraken het bij Op1 met Olympisch kampioenen Ellen Hoog, Ellen van Langen en Maarten van der Weijden.

De halve finale van de hockeydames verliep soepel. “Het eerste deel van de wedstrijd verliep een beetje stroef, maar dit team is zo goed.” Nu staat alleen Argentinië nog tussen Nederland en een gouden plak. Olympisch hockeykampioen Ellen Hoog schoof aan om erover te praten. “Nederland Argentinië wordt een leuke wedstrijd met temperamentvolle spelers. De Argentijnen hebben de afgelopen vijf jaar niet heel goed gespeeld, maar daarvoor zijn zij altijd wel onze grote rivalen geweest.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Ook bij het hordelopen behaalde Nederland opnieuw een succes. Femke Bol won vannacht brons op de 400 meter met horden in een sublieme race. Olympisch kampioen Ellen van Langen: “Ik ben zo onder de indruk van Femkes prestatie. Ze heeft deze internationale concurrentie nog nooit gevoeld en toch loopt ze zo naar het podium.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Ellen Hoog, Ellen van Langen en Maarten van der Weijden hier terug.

Vergelijkbare artikelen