Jade Olieberg: ”Ergens zie ik het als een heel groot compliment van de jury”

Jade Olieberg en Charlie Chan Dagelet zijn beiden genomineerd voor een Theo d’Or, de belangrijkste Nederlandse toneelprijs, voor dezelfde rol. Ze spelen allebei Laura H. in het gelijknamige stuk van Theatergroep Oostpool, over de jonge moeder uit Zoetermeer die zich met haar partner aansloot bij IS in Syrië.

Olieberg en Dagelet speelden allebei de rol om in coronatijd de continuïteit van de voorstelling te waarborgen, en zijn nu elkaars concurrenten. Het is uniek dat twee actrices voor een en dezelfde rol zijn genomineerd. Hoe ongemakkelijk is dat?

Compliment
Jade Olieberg vindt het niet zo ongemakkelijk en ziet het als erkenning. ”Ergens zie ik het als een heel groot compliment dat de jury dacht dat ze ons beiden moesten nomineren. Ik ben super trots op ons en op de voorstelling.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jade Olieberg & Charlie Chan Dagelet terug.

Vergelijkbare artikelen