D66-Kamerlid Hanneke van der Werf over seksueel misbruik onder studenten: ”Het is te ingewikkeld voor vrouwen om aangifte te doen”

Eén op de tien vrouwelijke studenten wordt in haar studententijd verkracht. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim duizend studenten, in opdracht van Amnesty International. D66 en CDA willen meer inzicht in de verkrachtingscijfers. Slachtoffers doen vaak geen aangifte, terwijl het aantal meldingen van verkrachting juist toeneemt.

Claudia Dictus was 18 en net student toen zij verkracht werd. Ze geeft nu trainingen aan leraren en adviseurs op universiteiten. D66-Kamerlid Hanneke van der Werf wil opheldering minister Grapperhaus. VIVA-hoofdredacteur Debby Gerritsen vindt dat de drempel om aangifte te doen omlaag moet, zelf besloot zij uiteindelijk geen aangifte te doen.

Aangifte
D66-Kamerlid Hanneke van der Werf: “Het is te ingewikkeld, te spannend, voor vrouwen om aangifte te doen. Ze krijgen vaak een bedenktijd aangeboden, en worden soms dan niet eens teruggebeld.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Hanneke van der Werf, Debby Gerritsen en Claudia Dictus terug. 

Vergelijkbare artikelen