Eric van Tijn is Music Director van het songfestival: “Het is een speeltuin, alles wat je bedenkt kan”

Eric van Tijn is als Music Director van het Eurovisie Songfestival verantwoordelijk voor bijna alle muziek die je hoort, naast de inzendingen. Maanden is hij al bezig geweest met de compositie van de muziek bij drie liveshows. Daarnaast geeft hij ook muzikale leiding aan de speciale acts die voor de shows geproduceerd worden. Hij vertelt er bij Op1 alles over.

Een van die speciale acts tijdens de eerste halve finale was Davina Michelle. Van Tijn: “Je hoort dat het echt gezongen is, de emotie in haar stem. Het is gewoon steengoed.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

De Music Director schreef ook de muziek voor het gastoptreden van Afrojack, Pieter Gabriel en Glennis Grace van komende zaterdag en dat belooft indrukwekkend te worden. “We staan met tachtig man op de Erasmusbrug en we gaan live met de brug Ahoy in. Je weet niet wat je ziet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Eric van Tijn terug.

Vergelijkbare artikelen