Sadet Karabulut: “Het is te weinig over grote maatschappelijke kwesties gegaan”

Waar bij D66 gisteren op tafel werd gedanst, zag je bij links Nederland voornamelijk teleurgestelde gezichten. In de linkerhoek vielen namelijk de klappen, terwijl D66 eindigde als tweede partij van Nederland. Bij Op1 praten vertrekkend SP-Kamerlid Sadet Karabulut en D66-prominent Jan Terlouw over de moeilijke tijden op links en de historische overwinning van D66.

Inhoud
Volgens vertrekkend SP-Kamerlid Sadet Karabulut is het in de debatten veel te weinig over de inhoud gegaan. “Laten we vooropstellen dat er een paar hele mooie inhoudelijke debatten zijn geweest en daar zie ik graag meer van, maar ik vind het zorgelijk dat het weinig over maatschappelijke kwesties is gegaan, zoals de rechtsstaat, de toeslagenaffaire en de ongelijkheid. Dat in combinatie met deze verkiezingsuitslag vind ik wel schrikbarend.”

Toeslagenaffaire
Arendo Joustra van Elsevier Weekblad wil daar wel op reageren. “Je hoort bijna nooit dat verkiezingen gaan over waarom het kabinet gevallen is. Die toeslagenaffaire hebben we gehad, er komt nog een enquête over, maar het is niet zo dat de campagne daarover moet gaan.” Maar hoe komt het dan dat de partijen die de toeslagenaffaire hebben aangekaart er niet van profiteren? Volgens Marieke Smits profiteren de partijen daar niet van, maar de personen in kwestie misschien wel. “Het wordt voor de lijsttrekkers nog best wel spannend of ze niet voorbij worden gestreefd door voorkeursstemmen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

 

Vergelijkbare artikelen