Sylvana Simons: “Het zou de omgekeerde wereld zijn als we pesters hun zin geven”

Voor lijsttrekkers van Code Oranje en BIJ1 Richard de Mos en Sylvana Simons is een spannende periode aangebroken. Allebei proberen ze met hun eigen partij zetels te veroveren in de Tweede Kamer. De Mos heeft voor de PVV al een tijdje in de Tweede Kamer gewerkt en Simons probeerde het vier jaar geleden, met de partij Artikel 1. Bij Op1 bespreken de aspirant-Kamerleden over hun missie om de Tweede Kamer te bereiken.

Pesters niet hun zin geven
Sylvana Simons, lijsttrekker van BIJ1, heeft in de afgelopen jaren een hoop over haar heen gekregen. Toch is dat nooit een reden geweest om de politieke arena te verlaten. “Ik vond het zelf eigenlijk vooral heel bijzonder dat mensen denken dat ik me zou laten afschrikken door precies datgene wat ik probeer te bestrijden. Het zo natuurlijk de omgekeerde wereld zijn als we alle pesters hun zin zouden geven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Code Oranje 
Sylvana Simons is niet de enige die op een stoeltje in de Tweede Kamer mikt. Ook Richard de Mos hoopt met zijn partij Code Oranje een plekje te veroveren. “We willen veel meer samen met de burgers doen. Je ziet nu dat we eens in de vier jaar een rood vakje mogen inkleuren en daarna gaat de politiek alles beslissen. Code Oranje wil dat omdraaien. We willen een bindend referendum, een gekozen burgemeester en de burger veel meer betrekken. Het zijn een beetje de oude kroonjuwelen van D66, maar die hebben ze daar begraven.”

Radicaal
Tot slot gaat het nog even over de jongerenvereniging ‘Radicaal’ van BIJ1. Die kwam tijdens de avondklokrellen nog in opspraak toen ze een aantal opvallende tweets de wereld instuurden. Volgens Simons komt dat niet vanuit BIJ1. “Iedereen die weet hoe politiek werkt, snapt dat dit van de jongerenvereniging komt en niet van ons. Volgens mij is het heel gezond dat ze het niet altijd met ons eens zijn.” Richard de Mos is het niet met Simons eens. “Als winkels van ondernemers geplunderd worden, moet je daar heel snel afstand van nemen. Wat ons betreft gaat de gummiknuppel erop.”

Kijk hier het hele gesprek met Sylvana Simons en Richard de Mos terug.

Vergelijkbare artikelen